Cheia succesului tratamentelor corporale Fitnessul

Sălile de fitness şi orele de aerobic sunt din ce în ce mai
pline de oameni. Indiferent că vorbim de spinning, kangoo, zumba sau aerobic, româniilor au început să le placă sportul. Importanþa completării orelor de sport cu tratamentele corporale
?şi rolul fiecaruia în procesul de slăbire ni l-a explicat instructorul
de fitness Diana Niculae.

Diana Niculae a început să activeze în acest domeniu după ce a slăbit 12kg şi şi-a dat seama că sportul este noua ei pasiune care vrea să o ducă dincolo de limita perfomanþei. După ce a trecut prin balet, arte marþiale, volei şi înot, astăzi se mândreşte cu numeroase colaborări la săli sportive şi predă clase de Zumba, Rebound AAS, Tonifiere, Aerobic şi Step.

LPM: Diana, ştim deja cât de important este sportul în viaþa noastră, spune-ne tu însă, cât de importante sunt vizitele la sală pentru o femeie care îşi doreşte să slăbească.

D.N.: Din proprie exprienþă pot spune că sportul în viaþa unei femei este foarte important, mai ales dacă îşi doreşte să slăbească. Datorită unui repaus îndelungat de activitate fizică luasem proporþii  vizibile astfel încât a trebuit să găsesc o soluþie eficientă şi de lungă durată. Am slăbit 12 kg în 8 luni, dar numai cu sport şi o dietă echilibrată combinată cu tratamente corporale. Am  început cu fitness şi după am descoperit gustul orelor de aerobic, devenind între timp instructor. Studiile recente au arătat, că urmarea unei diete fară sport îþi pune amprenta asupra tonusului muscular. Combinând cele două metabolismul va fi activ. Iar la tratamente corporale am apelat pentru a mă ajuta să elimin apa mai uşor din organism şi să mă asigur ca pielea mea nu va avea de suferit în procesul de slăbire şi de asemenea să previn apariþia vergeturilor.

LPM: Câte dintre femeile pe care le cunoşti combină un tratament corporal efectuat în salonul de înfrumuseþare cu o oră la sala de fitness?

D.N.: Multe dintre clientele mele îmi povestesc că fac această combinaþie. Importanþa acesteia constă în faptul că tratamentul corporal ajută considerabil, prin redarea unui aspect frumos al pielii, fără celulită, fără piele deshidratată, sau prin reducerea vergeturilor, însă sportul menþine pe perioadă îndelungată aceste beneficii şi le amplifică.

LPM: Care este diferenþa dintre o persoană care face doar sală şi una care urmeaza şi diverese tratamente de slăbire?

D.N.: Diferenta dintre aceste per­soane constă în aspectul pielii şi tonusul muscular. Tot din experienþa proprie o pot spune că deşi faceam sport eram nemulþumită de cum arăta pielea mea. Cum am început să fac şi masaj, împachetări la termocuvertă, sau să apelez la diverse aparate precum cavitaþie, am observat o reducere considerabilă a celulitei pe abdomen şi pe picioare, iar pielea arată mult mai bine. Datorită stilului de viaþă rapid, când totul este într-o continuă schimbare, uităm să ne mai facem timp pentru noi, însă o oră de sport la 2 zile ar fi minunat.

LPM: Dintre orele de fitness şi aerobic ce ne recomanzi pentru o slăbire corectă, eficientă şi rapidă?

D.N.: Ca şi instructor recomand orice fel de miscare, insă combinaþia fitness şi aerobic pot spune că este excelentă. Cea care îmi place cel mai mult, datorită numeroaselor beneficii pe care le are, este ora de Rebound AAS (Aerobic Accelerator System). O clasă de aerobic ce se desfăşoară pe o trambulină elastică specială. Aş putea enumera ca beneficii ale acestei clase următoarele: distrugerea celulitei, eliberarea endorfinelor, creşterea imunităþii,  şi nu în ultimul rând antrenează cel mai important muşchi al organismului, inima.

LPM: Poate cineva să slăbească 40 de kg fară intervenþie chirurgicală?

D.N.: Sigur că se poate slăbi un număr atât de mare de kilograme şi fără intervenþii chirurgicale. Am avut o clientă care a slăbit 37 kg, în 8 luni. A þinut un regim disociat combinat cu mult sport, pilates zilnic în primele două luni când a început regimul şi după, în timp, a continuat cu 2–3 sedinþe de aerobic pe săptămână. În tot acel timp mergea o dată pe săptămână şi la salon, unde îşi realiza nişte împachetări cu alge. Єi cel mai important ingredient, a avut o voinþă de fier. Lipsa voinþei este o mare problemă la majoritatea celor care vor să slăbească. Se apuca de sala şi apoi renunþa după prima febră musculară. Ceea ce este total greşit. Cu ajutor primit din trei părþi, de la instructor, nutritionist şi specialist în tratamente corporale oricine poate slabi 40 de kg, trebuie doar să se lase pe  mâna noastră.

LPM: Pentru femeile trecute de 45 de ani cât de eficiente mai sunt exerciþiile de fitness?

D.N.: Pe măsură ce înaintăm în vârstă trebuie să rămânem activi. Sportul ajută foarte mult la încetinirea procesului de îmbătrânire fizică, dar şi mentală, prin oxigenarea celulară a þesuturilor, întărirea sistemului imunitar şi nu în ultimul rând menþinerea sănătoasă a inimii. În primul rând vârsta de 45 de ani este o vârstă la care multe femei intră în premenopauză şi automat intervin anumite schimbări atât în starea psihică cât şi în cea fizică. Sportul vine în ajutorul acestor probleme. Zumba®, una dintre cele mai distractive clase, este o cale perfectă pentru femeile trecute de 45 de ani de a scăpa de stresul cotidian. Multe dintre cursante îmi spun la sfârşitul orei că se simt extraordinar, că au o stare de bine. În concluzie, sportul este un prieten loial care nu ne va dezamăgi niciodată.

Învăþaţi clientul să meargă la sala de sport după ce pleacă din sala de tratamente corporale.