Intrebari si raspunsuri

Oricât de corect mă străduiesc să aplic acrylul sau gelul pe unghie, apar acele bule de aer. Pilirea nu mă ajută să scap de ele şi unghia rămâne cu aspect inestetic. Care este greseala? Sper să găsesc răspunsul la dumneavoastră. Vă mulţumesc.

R: Apariţia bulelor de aer reprezintă una dintre cele mai des întâlnite probleme în tehnica unghiilor false şi construcţii.

Majoritatea tehnicienilor de unghii recomandă ca aplicarea materialului să se realizeze îngrijit, cu foarte mare atenţie, pentru un rezultat uniform. Cauza care generează o astfel de problemă este folosirea în cantităţi prea mari sau insuficiente de produs. Încărcarea unghiei cu prea mult material necesită o pilire mai îndelungată şi cu cât se pileşte unghia mai mult cu atât mai mare este şansa apariţiei bulelor de aer.

O altă cauză pentru apariţia bulelor de aer este folosirea incorectă a pilelor la prelucrarea unghie naturale sau a materialului (gel şi acril).

Recomandat este să se folosească pilă minim 180 pe unghia naturală şi pe gel şi acril nou aplicat pilă minim 150.

Puteţi folosi şi geluri pentru începători cu autonivelare, care după aplicare nu se mai pilesc.

Mă lovesc frecvent de o problemă la clientele mele. Majoritatea când vin la intreţinere mă anunţă ca le-a crăpat french-ul permanent. Am crezut că este vina lămpii UV pe care o foloseam, dar şi după schimbarea acesteia, problema a persistat. Cumva scap eu vreun detaliu, gresesc cu ceva?

R: Pentru a putea realiza corect aplicarea french-ului permanent, trebuie să cunoaştem foarte bine definiţia acestuia. French-ul permanent este un french din construcţie acrylic sau gel şi nu oja sau gel alb. Există un obicei în salonele de unghii să se lucreze cu ojă albă sau gel alb pentru french-ul permanent după pilirea construcţiei şi aplicarea acestora sub un strat de luciu. În acest caz lucrarea nu va rezista, pentru că luciul nu este un sigilant suficient.

Clientele care tastează zilnic la calculator vor fi primele care se vor lovi de această problemă. Astfel, se recomandă folosirea unui sigilant din gel diferit de luciu care are o consistenţă mai puţin lichidă, il puteţi găsi la KINETICS şi se numeste UV SEALER.

De curând am absolvit un curs de unghii false cu gel şi acryl, însă ceea ce am învăţat din teorie nu mă ajută să găsesc raspuns şi în practică. Deseori clientelor mele li se desprinde unghia pe dedesubt şi nu inteleg de ce. Puteţi să-mi explicaţi unde gresesc?

R: Materialele precum gel şi acrylic există astăzi în diverse forme şi sunt produse de numeroase companii. Fiecare companie creează acrylicul sau gelul cu o anumită „perioadă de viaţă pe unghie”. Astfel sunt materiale care rezistă doar 20-30 de zile pe unghie şi altele care rezistă peste o lună pe unghie. În cazul unui gel sau acrylic cu durată scurtă de viaţă, recomandăm ca la întreţinere să se dea jos materialul şi să se aplice altul. Prin această procedură se înlocuieşte efectiv produsul vechi cu unul nou şi se evită dezlipirea de pe unghie. Materialele de unghii care au durată scurtă de viaţă se evidenţiază prin următoarele lucruri: gelul/acrylicul devine moale, nu mai este transparent, formează bule pe mijlocul unghiei, se îngălbeneşte, unghiile devin casante, mai puţin transparente şi cu multe fisuri înăuntru.

În cazul în care gelul/acrylicul este nou şi problema continuă să apară atunci înseamnă că unghia naturală a clientei creşte înconvoiată sau răsucită şi atunci forţează desprinderea de pe material.

Am câteva cliente care prezintă pe cap nişte mici chelii de diametru max 2-3 cm. Se mai poate face ceva să crească părul în zona respectivă? Care este motivul apariţiilor lor?

R: Din pacate boala secolului, şi anume stresul, este cea care afectează din ce in ce mai mult corpul uman. Apariţia acestor mici chelii, se datorează în principiu stresului, dar şi a unor probleme de ordin intern. Pentru a evita apariţia lor, trebuie să existe un echilibru între alimentaţie, stil de viaţă şi produsele folosite pentru îngrijire. Pentru a ajuta părul să crească în zona respectivă trebuiesc folosite nişte fiole aplicate strict pe scalp prin masare, iar cele mai potrivite sunt fiolele care conţin placenta porcină.

Care sunt cu adevarat beneficiile folosirii climazonului? Se merita achiziţionarea lui în salon?

R: Climazonul este o achiziţie bună în salon, deoarece vine în ajutorul specialistului şi a produselor profesionale. Acesta, în funcţie de scopul în care este folosit, poate să ajute la accelarea procesului de colorare a părului, astfel clienta nu mai este nevoită să mai petreacă acelaşi timp cu soluţia de vopsea pe păr. Climazonul mai poate fi folosit şi în tratamentele intensive de hidratare, pentru deschiderea cuticulei din firul de părul. Ca un bonus, după folosirea climazonului, părul clientei este mai lucios şi pare mai sănătos.

 

Aşteptăm întrebările voastre pe adresa

office@lpmagazine.ro

şi specialiştii LPM îþi vor răspunde.