Pictura chinezeasca, design 3d

Femeile se împart în două categorii atunci când vine vorba de unghiile lor şi ceea ce le place să poarte în materie de nail color sau design ― prima categorie e cea a femeilor clasice care poartă unghii scurte în diverse nuanþe şi categoria femeilor mai îndrăzneţe, care adoră modelele pe unghii, extensiile şi tot ce ţine de nail art sau design 3D şi care doresc să le dea un pic de personalitate unghiilor.

Cele mai des întâlnite cereri în rândul clientelor, atunci când vine vorba de personalizarea unghiilor, modelele one stroke şi 3D.

Tehnica one stroke are la bază pictura chinezească şi se realizează cu o pensulă plată făcând parte din „tehnica pensulei plate”. Concomitent se iau două culori cu pensula şi se pictează dintr-o singura mişcare frunzuliţe, petale, flori, trandafiri, dantele, etc. Ea este spectaculoasă, dar simplă în realizare.

Această tehnică ne permite cu uşurinţă să aplicam vopseaua acrilică, care are un pigment şi densitate mare, culori vii şi luminoase. Avantajul acestor vopsele acrilice este că au timp scurt de uscare, ceea ce este ideal pentru Nail Art. Vopsele acrilice oferă şi un efect de 3D, de flori, de dantelă, peisaje uimitoare şi chiar portrete. Un element important este exersarea unghiului de rotaţie a pensulei în buricele degetelor.

Elementul caracteristic designului one stroke sunt florile  precum: crini, magnolii, trandafiri, bujori, lalele, maci.

Pictura Chinezească (One Stroke) a devenit foarte populară în Rusia în a doua jumatate a
secolului al XVIII-lea, datorită pictorului Demidov. În acea perioadă există o tehnică numită „de scris”, cu care erau pictate cufere, tăvi, cutiuţele de bijuterii, mesele, scaunele, mobilierul, etc.

În completarea picturii chinezeşti one stroke vine designul 3D, realizat din acryl şi aplicat pe unghie. Acesta poate sa aibă diverse forme, dar ca şi pictura are ca obiect principal florile, petalele de flori şi frunzele. Deşi designul 3D se poate realiza şi din acryl colorat, cel mai popular este acryl-ul alb simplu.